«Нова форма декларації з ПДВ — «не пройшло і півроку…»

Міністерство фінансів України, Жиленко Катерина, Шпакович Микола
Наказ Мінфіну України від 23.09.14 р. № 966 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість»

Ще з 1 квітня була введена «лікарська» ставка ПДВ 7 % (див. «БТ», 2014, № 14, с. 4). Податківці рекомендували відображати такі операції у ряд. 2.2 декларації з ПДВ (див. «БТ», 2014, № 20, с. 41).

Нарешті Мінфін наказом, що коментується, затвердив нові форми ПДВ-звтності, котрі дозволяють окремо задекларувати як податкові зобов’язання, так і податковий кредит за операціями, що обкладаються за ставкою 7 %.

Детальний аналіз цих змін ми проведемо в одному з найближчих номерів нашої газети.

Головне запитання, яке стоїть на сьогодні, — як звітувати за жовтень 2014 року? Подавати старі форми чи вже нові?

Відразу заспокоїмо — за жовтень подаємо декларації з ПДВ за старою формою!

Пояснимо. Наказ, що коментується, набере чинності з 1 числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування (ще не опублікований).

За інформацією, яка розміщена на сайті видання «Офіційний вісник України» (http://ovu.com.ua/news від 29.10.14 р.), цей наказ мають опублікувати 04.11.14 р. Відповідно, він набере чинності лише з 1 грудня 2014 року.

Нагадаємо: п. 46.6 ПКУ передбачає, що нові форми податкових декларацій набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.

Отже, якщо нові форми офіційно оприлюднять у листопаді, то вперше їх потрібно подати «місячникам»за грудень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі