Теми статей
Обрати теми

Нова форма податкової накладної — тепер з «лікарською» ставкою ПДВ

Міністерство фінансів України
Наказ Мінфіну України від 22.09.14 р. № 957 «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної»

Наказом, що коментується, Мінфін затвердив нову форму податкової накладної (ПН) та Порядок її заповнення.

Основне нововведення — у нових формах з’явилися спеціальні графи для ставки ПДВ 7 %. Детальний аналіз усіх змін ми проведемо в одному з найближчих номерів газети.

Текст наказу з’явився на сайті Верховної Ради України 30.10.14 р. (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z1235-14#n17). Сподіваємось, що офіційне його оприлюднення відбудеться вже у листопаді. Справа в тому, що цей наказ набере чинності з 1-го числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування (на момент підготовки цього номера ще не опублікований). Тобто якщо його опублікують у листопаді, то ПН за новою формою потрібно буде виписувати починаючи з 1 грудня. До цього моменту усі зможуть підготуватися: і платники ПДВ, і податківці. Адже контролери повинні налагодити своє програмне забезпечення для того, щоб нову ПН можна було скласти в електрон­ній формі та зареєструвати у Єдиному реєстрі ПН.

Якщо Мінфін все-таки вирішить форсувати події та опублікує цей наказ в останній день жовтня, то вже з 1 листопада усі платники ПДВ повинні будуть складати ПН за новою формою. Дуже сподіваємось, що такого сюрпризу не станеться.

Про всяк випадок нагадаємо, що найсвіжішу інформацію з цього питання ви можете «день у день» отримати на наших сторінках у соцмережах*.

*http://www.odnoklassniki.ru/profile/579704650791/statuses, https://www.facebook.com/profile.php?id=100006264315725&fref=ts, http://vk.com/id262162504

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі