Теми статей
Обрати теми

Великогабаритні дорожні перевезення: зустрічайте зміни до ПДР і плати за проїзд

Кабінет Міністрів України, Жихарева Альфія

Кабмін уніс зміни до деяких своїх актів, якими, зокрема, уточнено таке:

за спеціальними правилами тепер здійснюються дорожнє перевезення небезпечних вантажів, рух транспортних засобів (ТЗ) та їх составів у випадку, коли їх фактична маса перевищує 40 т (раніше — 38 т, а на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією маршрутах — до 40 т). Інші граничні параметри (ширина, висота, довжина, навантаження на вісь тощо залишилися без змін). Відповідні зміни внесено до Правил дорожнього руху (постанова КМУ від 10.10.01 р. № 1306);

вилучено положення, яким передбачалося, що плата за кожен кілометр відстані становить 0,02 євро для великовагових ТЗ від 38 до 40 т. Відповідні зміни внесені до Ставок плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування ТЗ та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні (постанова КМУ від 27.06.07 р. № 879).

(Постанова КМУ від 17.09.14 р. № 490, чинна з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі