Теми статей
Обрати теми

Ліки: ціни — по-європейськи, реєстрація цін — по-українськи

Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Жихарева Альфія

1. МОЗ та Мінекономіки затвердили новий Порядок розрахунку оптово-відпускної ціни на лікарський засіб, що передбачає використання механізму визначення порівняльних (референтних) цін, установлених у країні їх походження (в Україні, Угорщині, Республіках Болгарія, Молдова, Польща, Сербія, а також Словацькій, Чеській, Латвійській Республіках) шляхом визначення середньоарифметичного значення діапазону вартості в цих державах.

Важливо! Новий механізм розрахунку оптово-відпускної ціни здійснюється на кожну лікарську форму, дозування та споживчу упаковку такого засобу і поширюється на ліки, включені до Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть придбаватися установами охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів (постанова КМУ від 05.09.96 р. № 1071).

2. МОЗ також затвердило Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін та форм декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб та виріб медичного призначення.

(Наказ МОЗ і Мінекономіки від 20.08.14 р. № 584/1011, наказ МОЗ від 18.08.14 р. № 574, чинні з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі