Теми статей
Обрати теми

Інвалютне обслуговування ЗЕД-договору: переходимо до іншого банку з урахуванням поправок

Жиленко Катерина
Постанова Правління НБУ від 26.11.15 р. № 822 «Про внесення змін до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою»

Нацбанк уніс поправки до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою, затвердженого постановою Правління НБУ від 10.08.05 р. № 281.

Клієнти-резиденти (юрособи та фізособи-підприємці), як і раніше, можуть купувати, обмінювати іноземну валюту через одного суб’єкта ринку (банк чи фінустанова) за кожним зовнішньоекономічним договором. Як і раніше, клієнт-резидент може перевести відповідний ЗЕД-договір на обслуговування до іншого банку. Але процедуру підкоригували.

Клієнт-резидент подає до «нового» банку письмове звернення, в якому має бути дозвіл на отримання інформації про незавершені розрахунки за ЗЕД-договором від «старого» банку.

«Новий» банк не пізніше 3-го робочого дня з дня отримання звернення зобов’язаний звернутися до «старого» банку для отримання всієї наявної у нього інформації про незавершені розрахунки резидента за договором (номер і дата реєстру митних декларацій, наявна в реєстрі інформація про операції резидента, обсяги придбаної, обміняної та перерахованої іноземної валюти за договором тощо) за підписом уповноваженої особи банку. Таким чином, сам клієнт уже не повинен подавати запит про видачу такої інформації.

Обмін інформацією між банками здійснюється засобами електронної пошти Нацбанку.

Постанова діє з 27.11.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі