Теми статей
Обрати теми

Розрахунок за ф. № 1ДФ: нарешті вийшла форма з військовим збором

Жиленко Катерина, Міністерство фінансів України
Наказ Мінфіну України від 13.01.15 р. № 4 «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання…»

Нарешті сталося! З’явилася анонсована ще минулого року нова ф. № 1ДФ з військовим збором. До неї стільки запитань: Відколи звітувати? Чи потрібно уточнюватися?

Як і передбачалося у проекті, у новій формі додали розділ II, де потрібно буде вказувати результати оподаткування процентів, виграшів і військовий збір.

При цьому вказуються лише загальні суми нарахованих і виплачених доходів, а також суми утриманих з них податку, збору. Відомості про фізосіб (у розділі II) зазначати не потрібно. До того ж у розділі II дещо інший механізм виправлення помилок: без ознак «0» і «1», а з окремими «помилковими» (що виключаються) рядками для кожного виду оподаткування.

Наказ набуде чинності лише з 01.04.15 р. І це не першоквітневий жарт. Відповідно уперше відзвітувати за новою формою вимагатимуть за I квартал 2015 року.

Наболіле запитання: чи потрібно буде подавати уточнюючий розрахунок за попередні періоди, зокрема, щодо військового збору, який уже давно сплачують, але все ще жодного разу за нього не відзвітували? Офіційної відповіді досі немає. Однак за неофіційними даними уточнюватися не змусять. Звітність піде як з чистого аркуша — починаючи з I кварталу 2015 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі