Теми статей
Обрати теми

Експорт необроблених лісоматеріалів: з 1 листопада запрацює мораторій

Верховна Рада України, Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Закон України від 09.04.15 р. № 325-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» щодо тимчасової заборони експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді»

Законодавці запровадили черговий мораторій. Цього разу строком на 10 років заборонили експортувати необроблені лісоматеріали (код 4403 УКТ ЗЕД):

• деревних порід, крім сосни, — з 1 листопада 2015 року;

• деревних порід сосни — з 1 січня 2017 року.

Крім того, уточнили, що експортувати лісоматеріали та виготовлені з них пиломатеріали (крім тих, експорт яких заборонений) дозволяється за наявності сертифіката про походження таких лісоматеріалів і пиломатеріалів. Тепер такі сертифікати видаватимуть підприємства — постійні лісокористувачі разом з товарно-транспортною накладною, а не центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері лісового господарства (Держагентство лісових ресурсів України). При цьому Держагентство лісових ресурсів вестиме електронний перелік виданих сертифікатів і розміщуватиме на своєму офіційному веб-сайті.

Також прописали, що особи, винні в порушенні порядку видачі та обігу сертифікатів, відповідатимуть згідно із законом (оновлена ст. 3 Закону про лісоматеріали*).

* Закон України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» від 08.09.05 р. № 2860-IV.

Закон діє з 10.07.15 р., крім норми щодо підтвердження походження, яка набуде чинності з 10.10.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі