Теми статей
Обрати теми

Критерії пожежної безпеки

Кабінет Міністрів України, Жиленко Катерина
У новій редакції виклали Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Зверніть увагу! Суттєво змінилися критерії віднесення госпсуб’єктів до високого та середнього ступенів ризику. Так, наприклад, до високонебезпечних об’єктів належать госпсуб’єкти, які провадять діяльність на території та/або у приміщеннях, що належать їм за правом власності, володіння, користування, промислових, складських будівель (споруд), зовнішніх установок, що за вибухопожежною небезпекою належать до категорії «В», площею 500 м2 і більше (для промислових будівель (споруд), зовнішніх установок) або 1000 м2 і більше (для складських будівель (споруд), а до середньонебезпечних відповідно — площею від 0 до 500 м2 і до 1000 м2.

Коли госпсуб’єкта можна віднести одночасно до двох чи більше ступенів ризику, обирають вищий ступінь.

Строки проведення планових перевірок залишилися колишніми: раз на 5 років (для низьконебезпечних), раз на 3 роки (для середньонебезпечних), раз на рік (для високонебезпечних). Якщо в результаті не менш ніж останніх двох перевірок, проведених протягом останніх двох років, порушень не було, то наступну перевірку проведуть не раніше встановленого періоду, помноженого на 1,5.

(Постанова КМУ від 04.06.15 р. № 361, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі