Теми статей
Обрати теми

«Зарплатне» перевищення ліміту каси: з фіндопомогою «не прокотить»

Вищий адміністративний суд України, Жиленко Катерина
Не секрет, що готівку понад ліміт каси потрібно здавати до банку. Між тим п. 2.10 Положення № 637* дозволяє зберігати готівку, отриману в банку, для виплат, що належать до фонду оплати праці, а також пенсій, стипендій, дивідендів (доходу), понад ліміт каси протягом 3 робочих днів, включаючи день отримання готівки в банку.

До рук Вищого адмінсуду України (ВАдСУ) потрапила така справа: підприємство отримало фіндопомогу від фізособи, зберігало її у своїй касі протягом 5 днів (уключаючи день отримання) і використовувало для виплати зарплати. ВАдСУ дійшов справедливого висновку: використовувати п. 2.10 Положення № 637 у цьому випадку не можна, оскільки, по-перше, перевищений дозволений 3-денний строк, а по-друге, готівка отримана не з банку, а від фізособи як фіндопомога.

(Постанова ВАдСУ від 11.02.15 р. № К/800/­66580/13)

* Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затверджене постановою Правління НБУ від 15.12.04 р. № 637.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі