Теми статей
Обрати теми

Організації інвалідів можуть використовувати старі дозволи на «прибуткову» пільгу

Верховна Рада України, Жиленко Катерина
Закон про податкову реформу від 28.12.14 р. № 71-VIII змінив місце дислокації пільги з податку на прибуток для підприємств та організацій, які засновані громадськими організаціями інвалідів, — з п. 154.1 на п. 142.1 ПКУ. При цьому прибуток таких підприємств, як і раніше, звільняється від обкладення податком на прибуток на тих самих умовах (кількість інвалідів — не менше 50 % середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу, а фонд оплати праці таких інвалідів — не менше 25 % суми загальних витрат на оплату праці). Щоб користуватися такою пільгою, потрібно отримати спеціальний дозвіл.

Запитання: чи потрібно заміняти дозволи у зв’язку із законодавчими змінами? Відповідь податківців: можна використовувати старі дозволи (видані до 01.01.15 р.), звичайно, за умови, що підприємства організацій інвалідів відповідають усім вимогам для застосування цієї пільги.

(Лист ДФСУ від 02.03.15 р. № 4845/5/99-99-19-02-02-16)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі