Теми статей
Обрати теми

Транспортний податок: форму декларації затверджено!

Міністерство фінансів України, Жиленко Катерина, Децюра Сергій
Наказ Мінфіну України від 10.04.15 р. № 415 «Про затвердження форми Податкової декларації з транспортного податку»

З 01.01.15 р. власників «розкішних» легкових автомобілів (строк використання яких не досяг 5 років і об’єм циліндрів двигуна яких більше 3000 куб. см) спіткала неприємна новина — вони стали платниками транспортного податку. Ставка цього податку встановлюється з розрахунку на рік у розмірі 25 тис. грн. за кожний легковик (п. 267.4 ПКУ). Ніяких пільг не передбачено.

Правила сплати було визнано ще на початку року. А от зі звітністю якось не задалося. Тому при звітуванні за 2015 рік (до 20.02.15 р.) подавали звітність зі збору за першу реєстрацію транспортних засобів (попередника транспортного податку). І хоча вона не відповідала новим вимогам ПКУ, нічого іншого податківці запропонувати не змогли (див. категорію 111.05 ЗІР ДФСУ).

І от нарешті Мінфін затвердив форму Податкової декларації з транспортного податку. У цій формі слід вказувати:

• у гр. 2 — 6 — загальну інформацію про ваш транспортний засіб (його марку та модель, номерний знак, рік випуску, дату реєстрації та об’єм циліндрів двигуна);

• у гр. 7 — кількість місяців володіння транспортним засобом;

• у гр. 8 — 12 міститимуться річна сума податку (гр. 8) та четвертинки цієї суми, що припадають на кожен квартал року (гр. 9 — 12). Якщо автомобіль використовують цілий рік, то у гр. 8 буде вказано 25000 грн., а у гр. 9 — 12 — по 6250 грн.

Наказ, що коментується, набуває чинності з дня офіційного опублікування (на момент підготовки номера не опублікований). Вперше нові форми доведеться використовувати при звітуванні у 2016 році. А при декларуванні за щойно придбані об’єкти та уточненні вже задекларованих сум — відразу після набрання чинності цим наказом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі