Теми статей
Обрати теми

Єдиний реєстр «алкогольних» ТТН: поправки на перспективу

Катерина ЖИЛЕНКО, Дар’я КРАВЧЕНКО, Сергій ДЕЦЮРА
Постанова КМУ від 28.10.15 р. № 864 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру товарнотранспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв»

Подавати та реєструвати «алкогольні» ТТН в Єдиному реєстрі можна буде через «Єдине вікно подання електронної звітності». ТТН можна буде формувати, подавати та реєструвати в Єдиному реєстрі, переглядати та друкувати. Для цього на ДФСУ покладено обов’язок адаптувати Єдиний реєстр до цієї автоматизованої системи. На сьогодні в «Єдиному вікні» ще немає потрібних форм та функцій. Постанова набуде чинності аж через рік після опублікування, отже, податківці мають достатньо часу.

Також деталізували порядок накладення підпису на ТТН. У принципі, порядок є загальним і давно знайомим: першим накладається електронний цифровий підпис (ЕЦП) бухгалтера або особи, відповідальної за облік відвантажених матеріальних цінностей, другим — ЕЦП керівника або особи, на яку покладено відповідні обов’язки, третім — ЕЦП, що є аналогом відбитка печатки (за наявності). Для надання права підпису ТТН зазначеним особам суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації посилені сертифікати відкритих ключів ЕЦП таких осіб.

Підтвердженням факту реєстрації ТТН в Єдиному реєстрі буде не наявність на них присвоєного реєстраційного номера, а наявність квитанції в електронній формі.

Постанова набуде чинності через рік з дня опублікування.

Теги алкоголь
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі