Теми статей
Обрати теми

Чеки в інвалюті

Національний банк України
Нацбанк уніс поправки до Положення про порядок здійснення операцій з чеками в іноземній валюті на території України (далі — Положення).

Нацбанк уніс поправки до Положення про порядок здійснення операцій з чеками в іноземній валюті на території України (далі — Положення).

Додали форму квитанції про купівлю/продаж дорожніх чеків. Раніше форму цієї квитанції за ф. № 377-К і її «родичів» замінили на єдину квитанцію про проведення валютно-обмінних операцій (постанова Правління НБУ від 30.04.14 р. № 249 // «БТ», 2014, с. 4). Тепер квитанцію «поселили» до Положення. Квитанція про купівлю/продаж дорожніх чеків виписується у двох примірниках: перший примірник видається фізособі, другий — зберігається в документах дня. Банки (установи) мають право доповнювати квитанцію про купівлю/продаж дорожніх чеків додатковими реквізитами, необхідними для оформлення операцій з купівлі (сплати) / продажу дорожніх чеків.

Пункти обміну валют тепер не можуть продавати дорожні чеки. Таке право залишили тільки за банками.

(Постанова Правління НБУ від 29.10.15 р. № 752, діє з 03.11.15 р.)

Теги чек
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі