Теми статей
Обрати теми

Держреєстр прав на нерухомість: стара інформація на новий лад

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Постанова КМУ від 30.09.15 р. № 786 «Деякі питання надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно»

Кабмін підкоригував Порядок ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і Порядок доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно*.

* Затверджені постановами КМУ від 26.10.11 р. № 1141 і від 24.12.14 р. № 722 відповідно.

Замість витягу, виписки або довідки з Держреєстру надаватимуть інформацію, сформовану щодо суб’єкта права або об’єкта нерухомості. Така інформація містить усі відомості про держреєстрацію права власності та інших речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав щодо запитуваного суб’єкта або об’єкта. Не надають тільки інформацію, що містить відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, серію та номер паспорта громадянина України. Такі дані видають тільки особі, якої вони стосуються, а також посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, прокуратури, СБУ, Національної поліції, Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з питань запобігання корупції, НБУ, адвокатів, нотаріусів у зв’язку зі здійсненням ними повноважень, визначених законом.

Окремий вид інформації — відомості про отримання іншими особами інформації про суб’єкта з Держреєстру.

Також задумано використовувати дані Держреєстру фізосіб — платників податків і електронну систему ідентифікації «Bank ID» для ідентифікації в «нерухомому» Держреєстрі. До того, як це запрацює, при реєстрації потрібно вказувати П. І. Б., реєстраційний номер облікової картки платника податків, серію та номер паспорта, а також повне найменування, ІПН і код ЄДРПОУ юрособи.

Постанова діє з 16.10.15 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі