Теми статей
Обрати теми

Дозвільні документи: хто та коли анулює

Жиленко Катерина, Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист Держрегуляторної служби України від 03.09.15 р. № 6466/0/20-15

На сьогодні є 2 способи анулювання документів дозвільного характеру. Вибір способу залежить від підстав анулювання ( ч. 7 ст. 41 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.05 р. № 2806-IV).

Спосіб 1: дозвільний орган сам приймає рішення про анулювання, якщо є такі підстави:

• суб’єкт господарювання звернувся із заявою про анулювання документа дозвільного характеру;

• юридична особа припиняє діяльність шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення та ліквідації, якщо інше не встановлене законом;

• фізична особа — підприємець припиняє підприємницьку діяльність.

Спосіб 2: дозвільний орган звертається до адміністративного суду, а суд приймає рішення про анулювання, якщо є такі підстави:

• у заяві про видачу документа дозвільного характеру та документах, що додаються до нього, зазначена недостовірна інформація;

• суб’єкт господарювання провадить діяльність, на яку отриманий дозвільний документ, з порушенням вимог законодавства. При цьому дозвільний орган видавав припис про усунення таких порушень, але госпсуб’єкт у відведений час їх не усунув.

Висновок Держрегуляторної служби: якщо встановлений факт подання заяви/документів з недостовірною інформацією, то документ дозвільного характеру анулюється за рішенням адміністративного суду (з подання дозвільного органу).

Додамо: адміністративний суд також може «вступити в гру», якщо госпсуб’єкт побажає оскаржити рішення дозвільного органу про анулювання документа.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі