Теми статей
Обрати теми

«Митні» операції з товарами

Жиленко Катерина
Мінфін затвердив новий Порядок обліку осіб, які здійснюють операції з товарами (далі — Порядок), як того вимагає ст. 455 Митного кодексу України. Також скасували картки обліку осіб, які здійснюють операції з товарами (далі — особи). Однак тепер в додатку 1 до Порядку наведено форму заяви про узяття на облік особи (ф. № 1-ЗЕД).

Із новацій: у Порядку прописані правила отримання витягу з Реєстру осіб (ф. № 2-ЗЕД в додатку 2 до Порядку). Витяг можуть отримати сама особа, розпорядник майна, ліквідатор або голова комісії з припинення особи.

Особи, які до набуття чинності новим Порядком були узяті на облік як особи, які здійснюють операції з товарами, продовжують обліковуватися та не підлягають повторному взяттю на такий облік. Дійсні на дату набуття чинності Порядком картки обліку осіб, які здійснюють операції з товарами, застосовуються як витяг з реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами, до внесення змін до такого реєстру щодо відомостей, вказаних у картці обліку осіб, або отримання виписки з реєстру.

Ставати на облік як особи, які здійснюють операції з товарами, повинні і госпсуб’єкти, які переміщують товари в/із ВЕЗ «Крим». А госпсуб’єкти з Донецької та Луганської областей можуть звернутися до будь-якого митного органу з паперовою або електронною заявою, якщо місцевий митний орган не працює у зв’язку з простоєм (консультації з категорії 221.01 ЗІР ДФСУ).

(Наказ Мінфіну України від 15.06.15 р. 552, діє з 31.08.15 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі