Теми статей
Обрати теми

Віртуальний податковий борг сільгосптоваровиробників

Нарахування єдиного податку (ЄП) сільгосптоваровиробникам (група 4) проводиться щомісяця, тоді як сплата здійснюється щокварталу. Чи будуть штрафи в цій ситуації?

Сільгосптоваровиробники декларували податкові зобов’язання з ЄП на 2015 рік за формою, затвердженою наказом Міндоходів «Про затвердження форми Податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку» від 30.12.13 р. № 864.

У зазначеній формі передбачено щомісячні нарахування податкових зобов’язань. Натомість відповідно до п.п. 295.9.2 ПКУ платники ЄП групи 4 мають сплачувати податок щокварталу протягом 30 календарних днів, які настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу. Як наслідок, в інтегрованій картці платника податку виникають податковий борг та умовно нараховані штрафні санкції.

Наказом МФУ «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку» від 19.06.15 р. № 578 (далі — наказ № 578) затверджено форму податкової декларації платника ЄП групи 4. Цей наказ чинний з дня його офіційного опублікування — 28.07.15 р. («Офіційний вісник України», № 57/2015).

Враховуючи зазначене, ДФСУ підготовлено роз’яснення щодо сум податкового боргу та пені, що виникли внаслідок щомісячних нарахувань. Зокрема, платникам ЄП групи 4 пропонується*:

* Звертаємо увагу! Це лише рекомендації податківців. Якщо ви не підете на поводі у них, то покарати вас за це ніхто не зможе. Віртуальний податковий борг та умовні штрафи мають списати податківці після сплати податку за квартал. — Прим. ред.

• подати уточнюючі податкові декларації з фіксованого сільськогосподарського податку на 2015 рік із заповненням розділу «Нараховано до зменшення податкового зобов’язання», що унеможливить виникнення штучного податкового боргу та умовно нарахованих штрафних санкцій;

• подати звітну декларацію платника ЄП групи 4 на 2015 рік за формою, затвердженою наказом № 578.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі