Теми статей
Обрати теми

Як виправити помилку в декларації з єдиного податку?

За якою формою потрібно подати уточнюючий розрахунок платнику ЄП групи 3, щоб виправити помилку за попередні звітні періоди?

Згідно з  п. 50.1 ПКУ у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Відповідно до п. 296.3 ПКУ платники ЄП групи 3 подають до контролюючого органу декларацію у строки, встановлені для квартального податкового періоду. При цьому у разі якщо змінюються форми податкової звітності, орган, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності ( п. 46.6 ПКУ). Нові форми декларацій (розрахунків) набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.

Наказ Мінфіну від 19.06.15 р. № 578, яким затверджено нову форму Податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи), набрав чинності з 28.07.15 р. Оскільки базовим податковим періодом для платників ЄП групи 3 є календарний квартал, то нова форма декларації використовуватиметься для складання звітності з четвертого календарного кварталу 2015 року, у тому числі для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні періоди**.

** Очевидно, податківці пропонують подавати нову форму уточнюючого розрахунку починаючи з 1 жовтня 2015 року. Сподіваємось, що до цього моменту контролери внесуть нові форми до своїх електронних сервісів. — Прим. ред.

До цього часу платникам ЄП групи 3 — юрособам слід подавати податкову декларацію за старою формою, затвердженою наказом Мінфіну від 21.12.11 р. № 1688.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі