Теми статей
Обрати теми

Правила виробництва меду

Жиленко Катерина
Кабмін затвердив Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) бджільництва.

Основа виробництва органічної продукції (сировини) бджільництва — виключення з технологічного процесу застосування хімічних добрив та пестицидів синтетичного походження, ГМО, похідних ГМО, вироблених ГМО продуктів, консервантів тощо.

Наведено Перелік засобів для захисту рамок, вуликів і стільників від шкідників.

Виробник повинен: використовувати бджіл з урахуванням порідного районування; проводити підгодівлю бджіл виключно органічним медом з медоносних рослин, які не є ГМО і до яких не застосовувалися хімічні добрива, пестициди синтетичного походження; вибирати відповідні місця для розміщення пасік (зокрема, щоб у радіусі 3 км від пасіки були розташовані джерела натурального нектару і пилку, який походить з органічно вирощених або дикорослих культур); підтримувати здоров’я бджіл шляхом здійснення превентивних заходів.

(Постанова КМУ від 23.03.16 р. № 208, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі