Теми статей
Обрати теми

Продаж медвиробів за ставкою ПДВ 7 % є можливим без маркування: позиція МОЗ

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій
Лист МОЗ України від 12.03.16 р. № 18.02-04/813/6062

МОЗ України, відповідаючи на запит ДФСУ, розглянуло питання маркування, яке має бути нанесено на медвироби, щоб їх постачання підпадали під обкладення ПДВ за ставкою 7 %.

Ні для кого не секрет, що ставка ПДВ 7 % може застосовуватись до ліків і медвиробів, уключених до спеціального переліку ( п. 193.1 ПКУ). Його затверджено постановою КМУ від 03.09.14 р. № 410. У цьому документі поруч з деякими позиціями виробів є виноска «* Медичні вироби повинні мати відповідне маркування». Ось податківці і порушили питання: яке саме маркування має бути нанесено на медвироби, щоб правомірно використати понижену ставку ПДВ?

Тут начебто нічого складного. Вимоги щодо маркування встановлені Технічним регламентом щодо медичних виробів, затвердженим постановою КМУ від 02.10.13 р. № 753. І їх потрібно виконувати для отримання ПДВ-привілею.

Але! Дія такого регламенту не поширюється на медвироби, які пройшли держреєстрацію та включені до Держреєстру медтехніки та виробів медпризначення.

Такі медвироби можна застосовувати та вводити в експлуатацію без проходження процедур оцінки відповідності та маркування національним знаком відповідності:

до 01.07.16 р. — якщо строк дії свідоцтва про держреєстрацію медвиробів обмежений або закінчується після 01.07.16 р.;

до закінчення строку дії свідоцтва про держреєстрацію — строк дії свідоцтва про держреєстрацію яких закінчується до 01.07.16 р.

Отже, МОЗ претензій до таких немаркованих медвиробів не має. Їх можна на законних підставах продавати, використовувати так само, як і марковані. Тому, судячи з усього, і ставку ПДВ 7 % до них можна застосовувати.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі