Теми статей
Обрати теми

Земподаток за тимчасові споруди

Децюра Сергій
Фахівці ГУ ДФС Чернівецької області повідомили, що фізична особа — підприємець, яка має паспорт прив’язки тимчасової споруди (ТС), повинна мати і правовстановлюючі документи на земельну ділянку (свідоцтво про право власності або користування чи договір оренди земельної ділянки), а отже, вона має також розраховувати і сплачувати плату за землю, на якій розміщено ТС.

Такий висновок вони роблять, спираючись на Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затверджений наказом Мінбудівництва від 21.10.11 р. № 244. Адже щоб отримати паспорт прив’язки тимчасової споруди, замовник звертається до органу з питань містобудування та архітектури із відповідною заявою, до якої разом з іншими документами надає схему розміщення ТС. Така схема містить дані про площу земельної ділянки згідно з документами на право користування земельною ділянкою.

Тобто перш ніж оформлювати паспорт прив’язки, суб’єкт господарювання має отримати документи на землекористування. Якщо таких документів немає, то паспорт прив’язки анулюється, а ТС відповідно зноситься.

Таким чином, оскільки для встановлення будь-якого ТС слід отримати паспорт прив’язки, то всі власники ТС є платниками плати за землю в частині орендної плати.

(Офіційний сайт Територіального органу ДФС у Чернівецькій обл., http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/244632.html)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі