Теми статей
Обрати теми

Куди подавати декларацію про майновий стан при зміні місця проживання

За якою податковою адресою необхідно подавати фізособі річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, якщо на момент подання декларації вона знята з реєстрації за однією адресою та не зареєстрована за іншою?

Згідно зі ст. 67 Конституції України кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків ( п. 49.1 ПКУ). Визначити свою податкову адресу зобов’язаний платник податків — фізособа ( п. 45.1 ПКУ).

Податковою адресою платника податків — фізособи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. При цьому вона може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні» від 11.12.03 р. № 1382-IV громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена органом реєстрації з одночасним зняттям з попереднього місця проживання.

Таким чином, якщо фізособа знята з реєстрації за однією адресою та не зареєстрована за іншою, то вона річну декларацію про майновий стан і доходи має подати до контролюючого органу за попередньою податковою адресою.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, розміщеними на сайті ДФСУ (http://zir.minrd.gov.ua/, категорія 103.24)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі