Теми статей
Обрати теми

Серія та номер паспорта у формі № 1ДФ

Яким чином заповнюється гр. 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта» Податкового розрахунку за формою № 1ДФ та чи потрібно доповнювати зліва нулями інформацію про серію та номер паспорта фізособи?

Порядок заповнення реквізитів форми № 1ДФ визначено у  п. 3.1 розд. III Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4.

Зокрема, у ньому вказано, що в цьому розрахунку:

• зазначаються податковий номер юрособи — податкового агента, податковий номер або серія та номер паспорта фізособи — податкового агента (для фізособи, яка має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), яка подає розрахунок. Заповнення клітинок здійснюється зліва направо (для юросіб доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше восьми);

• у графі 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта*» відображається реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта фізособи (для фізособи, яка має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), про яку надається інформація в Податковому розрахунку.

Враховуючи викладене вище, заповнення клітинок у графі 2 Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ проводиться зліва направо, пропуски (пробіли) при цьому не допускаються. Мінімальна кількість знаків у цій графі — 8. При цьому податковому агенту не потрібно у графі 2 доповнювати зліва направо нулями інформацію про серію та номер паспорта фізичної особи.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, розміщеними на сайті ДФСУ (http://zir.minrd.gov.ua/, категорія 103.25)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі