Теми статей
Обрати теми

Посилено відповідальність водіїв

Посилено відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Таке порушення, а так само й відмова від проходження алкотесту, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 10200 грн. з позбавленням права керування на строк один рік.

За повторне протягом року вчинення такого порушення сума штрафу складе 20400 грн. з позбавленням права керування на строк три роки. Після того як водій втретє потрапить під адмінстягнення з цієї ж причини, його очікує штраф у розмірі 40800 грн. з позбавленням права керування на строк десять років.

До відома! Під адмінстягнення може потрапити не тільки водій транспортного засобу, а й особа, яка передала керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані сп’яніння. На таку особу не тільки накладуть подібний адмінштраф, а й можуть вилучити транспортний засіб.

(Закон України від 07.07.16 р. № 1446-VIII, чинний з 27.07.16 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі