Теми статей
Обрати теми

Інтернет-торгівля: проведення розрахунків через РРО і повернення товару

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Бобро Анатолій

У листі, що коментується, податківці нагадали правила використання РРО при здійсненні інтернет-торгівлі.

Проведення розрахунків. Суб’єкти господарювання, що використовують рекламні інтернет-сторінки для продажу товарів, робіт (послуг), реєструють РРО на загальних підставах*:

* З правилами реєстрації РРО ознайомтеся на с. 33 цього номера.

• при видачі товару, замовленого через Інтернет за місцем знаходження магазину, РРО реєструють за адресою розміщення такого магазину;

• у разі доставки власною кур’єрською службою можна зареєструвати РРО на транспортний засіб, яким здійснюється доставка.

Повернення товарів. Якщо відбувається повернення товарів, то касир інтернет-магазину діє за загальними правилами: видача коштів здійснюється шляхом реєстрації в РРО від’ємної суми.

Водночас якщо сума коштів, виданих при поверненні товару, перевищує 100 грн., то реєстрація від’ємної суми здійснюється на підставі Акта про видачу коштів. В Акті вказують дані документа, що встановлює особу покупця, який повертає товар (відмовляється від послуги); відомості про товар (послугу); суму виданих коштів; номер, дату і час видачі розрахункового документа, який підтверджує купівлю товару (отримання послуги).

Після складання такого Акта і проведення операції повернення коштів через РРО покупцеві видається або надсилається відповідний розрахунковий документ.

До відома! Щоб повернути товар, покупець має надати: документ, що встановлює його особу, розрахунковий документ, у якому зазначено номер, дату і час видачі цього документа, що підтверджує купівлю товару, або платіжний документ, який підтверджує факт перерахунку коштів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі