Теми статей
Обрати теми

Роботодавця не інформують про демобілізацію працівників

Жиленко Катерина
Міноборони зауважило: законодавством України не передбачено надання інформації роботодавцю про загибель, перебування в полоні, зниклих безвісти військовослужбовців Збройних Сил України. Повідомляють тільки рідних і близьких військовослужбовця.

Довідок про звільнення військовослужбовця з військової служби чинним законодавством України також не передбачено. Роботодавця повідомляють лише про призов громадян України на строкову військову службу, призов на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляють районні військкомати в десятиденний строк.

Водночас після демобілізації та взяття на військовий облік військовозобов’язаних районні військкомати проставляють у військовому квитку відповідні відмітки. За необхідності військовозобов’язаному видадуть довідку про проходження військової служби встановленого зразка. Цю довідку він зможе надати роботодавцю.

(Лист Міноборони України від 20.11.15 р. № 116/2/2/21362)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі