Теми статей
Обрати теми

«Глибока» перевірка звітності під час подання не проводиться

Жиленко Катерина
У суді, як завжди, податківці та платник податків. Податківці відмовили в прийманні надісланого в електронній формі «самовиправного» уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ, а якщо конкретніше: платник податків у додатку Д5 замінив одного контрагента на іншого. На думку податківців, такі зміни не підтверджені податковими накладними (ПН).

Верховний Суд України підтримав позицію судів попередніх інстанцій щодо такого питання: податковим законодавством не передбачена можливість встановлення контролюючим органом невідповідності даних, задекларованих у податковій декларації (у тому числі в уточнюючому розрахунку до податкової декларації), на стадії її приймання. Перевірка даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків, а також перевірка своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати всіх передбачених ПКУ податків і зборів здійснюється у формі камеральної або документальної перевірки. Але жодним чином не під час вирішення питання про приймання або неприймання податкової декларації або уточнюючих розрахунків до неї.

Тому ВСУ задовольнив позовні вимоги підприємства щодо визнання протиправними дій контролюючого органу.

(Постанова ВСУ від 06.10.15 р. № 21-2416а15)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі