Теми статей
Обрати теми

Декларування підприємницьких доходів: кількість місяців

Федченко Тетяна, начальник відділу — заступник начальника Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України
Які місяці звітного року враховувати підприємцеві при заповненні рядка без номера «Місяці, протягом яких фізичною особою — підприємцем одержано доходи від провадження підприємницької діяльності» розділу I додатка Ф4 до річної декларації про доходи?

Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою — підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, регулюється ст. 177 ПКУ.

Доходи підприємців, отримані протягом 2015 року від провадження господарської діяльності, обкладаються ПДФО за ставками 15 % і 20 % залежно від розміру середньомісячного доходу.

Розмір середньомісячного річного оподатковуваного доходу розраховується як сума річного чистого доходу, отриманого на загальній системі, ділена на кількість календарних місяців, протягом яких платник податку провадив підприємницьку діяльність у податковому (звітному) році, за який здійснюється декларування. При цьому не має значення, доходи чи збитки були отримані в таких місяцях.

Якщо підприємець у якомусь місяці звітного року не провадив підприємницьку діяльність і не отримував дохід від неї, то такий місяць не враховується при підрахунку та не бере участі в розрахунку середньомісячного оподатковуваного доходу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі