Теми статей
Обрати теми

Чи подавати примітки до фінзвітності, складеної за МСФЗ

Чи подавати примітки до фінзвітності, складеної відповідно до МСФЗ, разом із декларацією з податку на прибуток підприємств?

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність ( п. 46.2 ПКУ).

Фінзвітність підприємства (крім бюджетних установ, представництв іноземних суб’єктів господарювання та суб’єктів малого підприємництва) включає: баланс, звіт про фінансовий результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал та примітки до звітів ( ч. 2 ст. 11 Закону про бухоблік).

Форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затверджена наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897, передбачає заповнення таблиці «Відомості про одночасне подання до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств форм фінансової звітності».

Однією з форм фінзвітності є Типова форма фінансової звітності № 5 «Примітки до річної фінансової звітності», затверджена наказом Мінфіну від 29.11.2000 р. № 302, яка складається та подається всіма підприємствами, крім банків, бюджетних установ, представництв іноземних суб’єктів господарювання, суб’єктів малого підприємництва та підприємств, які складають фінзвітність за МСФЗ.

При цьому для підприємств, які складають фінзвітність за МСФЗ, не встановлено окремої форми для приміток до фінансових звітів.

Враховуючи викладене, примітки до фінзвітності платниками податків, які складають фінзвітність за МСФЗ, подаються у складі фінзвітності як додаток до неї у самостійно обраному вигляді (письмове пояснення, таблиця, графік тощо). При цьому позначка про подання приміток до фінзвітності у декларації не проставляється.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі