Теми статей
Обрати теми

Оплата курсів водіїв та іноземних мов без ЄСВ

Чи є базою нарахування ЄСВ кошти, сплачені роботодавцем за навчання найманих працівників на курсах водіїв та курсах іноземних мов?

Базою для нарахування ЄСВ для підприємств, що використовують працю фізосіб, є:

• сума нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну і додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, що визначаються згідно із Законом України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР;

• сума винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за ЦП-договорами.

Водночас до переліку витрат, на які не нараховується ЄСВ, входять, зокрема:

1) витрати на підготовку та перепідготовку кадрів (крім суми зарплати, що зберігається за основним місцем роботи працівників, за час їх навчання з відривом від виробництва) ( п. 9 розд. II Переліку № 1170*);

* Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений постановою КМУ від 22.12.10 р. № 1170.

2) витрати на платне навчання працівників і членів їх сімей, не пов’язане з виробничою необхідністю, згідно з договором між підприємством та навчальним закладом ( п. 11 розд. II Переліку № 1170).

Отже, кошти, сплачені роботодавцем за навчання найманих працівників на курсах водіїв та курсах з вивчення іноземних мов, не належать до фонду оплати праці та не є базою для нарахування ЄСВ.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 301.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі