Теми статей
Обрати теми

Як заповнити відривну частину розрахункової квитанції

Яким чином використовується розрахункова квитанція (РК) та заповнюється її відривна частина (корінець)?

У корінці та відривній частині РК вручну або друкарським способом повинна вказуватись повна сума розрахунку.

Якщо суб’єкт господарювання є платником ПДВ чи акцизного податку, то в корінці РК (крім спрощеної РК) також зазначається сума, що оподатковується ПДВ та акцизним податком.

Якщо сума за ставкою ПДВ та акцизного податку дорівнює повній сумі розрахунку, в корінці зазначається тільки одна з цих сум. Записи у РК здійснюються кульковою ручкою з пастою темного кольору.

Якщо при продажу товару (послуги) встановлюється знижка чи надбавка, за бажанням суб’єкта господарювання загальна сума знижки (надбавки) вказується в корінці та у відривній частині РК в дужках поряд із сумою розрахунку з позначкою «зн» або «нд».

При здійсненні операції видачі коштів у разі повернення товару (рекомпенсації послуги, прийняття цінностей під заставу та в інших випадках) сума розрахунку вказується в корінці та у відривній частині РК зі знаком «-» (мінус).

На вимогу покупця у відривній частині РК додатково вказуються всі або частина реквізитів, передбачених установленою формою: найменування товару (послуги), вартість одиниці виміру, ставка у відсотках ПДВ та акцизного податку, вартість придбаних товарів (отриманих послуг) за кожним найменуванням, дата та підпис особи, яка провела розрахунок.

У разі виписування спрощеної РК такі дані можна вказувати на зворотному боці відривної частини квитанції. При продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів найменування товарів і їх вартість, ставка та сума акцизного податку обов’язково записуються у відривній частині та корінці розрахункової квитанції.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.08

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі