Теми статей
Обрати теми

Сплату податків спецрежимними ПДВ-коштами заборонено

Чи вважатиметься цільовим використанням для суб’єкта спеціального режиму оподаткування спрямування коштів зі спеціального рахунка на погашення податків та зборів?

Суми ПДВ, що підлягають перерахуванню на спецрахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, не підлягають сплаті до бюджету та повністю залишаються в розпорядженні сільгосппідприємства для використання у виробництві сільгосптоварів/послуг ( п.п. 209.2.3 ПКУ). Зазначені суми коштів акумулюються сільгосппідприємствами на таких рахунках у порядку, затвердженому постановою Кабміну від 12.01.11 р. № 11.

Для акумулювання зазначених сум ПДВ сільгосппідприємство зараховує кошти на власні додаткові електронні рахунки.

Сума ПДВ, що акумулюється на спеціальному рахунку, не підлягає вилученню до держбюджету і використовується сільгосппідприємством відповідно до п. 209.2 ПКУ, а починаючи з 01.01.17 р. перераховується на поточний рахунок сільгосппідприємства.

У разі нецільового використання суми ПДВ сільгосппідприємство несе відповідальність відповідно до законодавства.

Тобто п.п. 209.2.3 ПКУ встановлено виключно цільовий характер використання сум ПДВ, перерахованих на окремі рахунки. А саме, такі кошти сільгосппідприємства можуть використовувати лише для відшкодування суми ПДВ, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми ПДВ — для інших виробничих цілей.

Спрямування коштів зі спеціального рахунка на погашення податків та зборів буде вважатись нецільовим використанням акумульованих коштів.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.24

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі