Теми статей
Обрати теми

Затримка працівника у відрядженні

Чи буде додатковим благом працівника, направленого у відрядження, вартість квитка, відшкодована роботодавцем, якщо дата на такому квитку і дата в наказі про відрядження не збігаються?

До загального місячного оподатковуваного доходу працівника не включаються кошти, отримані ним на відрядження або під звіт і розраховані згідно з п. 170.9 ПКУ ( п.п. 165.1.11 ПКУ).

При цьому днем вибуття у відрядження вважається день відправлення транспортного засобу з місця постійної роботи відрядженого працівника. А днем прибуття з відрядження — день прибуття транспортного засобу до місця постійної роботи (п. 7 розд. I Інструкції № 59*).

* Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59.

Дата на транспортному квитку має збігатися з датою вибуття/прибуття працівника у відрядження згідно з наказом про відрядження.

Якщо зазначені дати не збігаються, то з дозволу керівника підприємства береться до уваги затримка у відрядженні на вихідні/святкові та неробочі дні. За умови, що строк перебування працівника поза місцем його постійної роботи не перевищить строку відрядження, передбаченого постановою КМУ від 02.02.11 р. № 98 (30 днів — у межах України, 60 днів — за кордоном).

Висновок: вартість квитка, в якому дата прибуття/вибуття не збігається з датою, зазначеною в наказі про відрядження, та яка відшкодована роботодавцем, вважається додатковим благом працівника і включається до складу його загального місячного оподатковуваного доходу.

Але! Не вважається додатковим благом та не включається до загального місячного оподатковуваного доходу працівника вартість такого квитка, якщо працівник затримався у відрядженні на вихідні/святкові дні з дозволу керівника підприємства і загальний строк відсутності працівника не перевищив 30 (60) днів.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 103.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі