Теми статей
Обрати теми

Передоплата, відстрочення платежу або повернення: як провести через РРО

Яким чином проводити через РРО передоплату за товар, реалізацію товару з «відстроченням платежу», остаточний розрахунок та повернення готівки?

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або у безготівковій формі при продажу товарів/послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані ( пп. 1 та 11 ст. 3 Закону про РРО):

• проводити розрахункові операції на повну суму покупки через РРО з роздрукуванням розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій;

• проводити розрахункові операції через РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

А отже, розрахункові операції під час проведення:

розрахунків шляхом передоплати за товар (послугу) слід проводити через РРО із зазначенням у касовому чеку «передоплата товарів»;

розрахунків з відстроченням платежу — з використанням режиму попереднього програмування «погашення кредиту».

Остаточний розрахунок за відстроченим платежем потрібно проводити через РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Реєстрація ж видачі коштів проводиться шляхом реєстрації від’ємної суми (п. 7 розд. III Порядку № 547*).

* Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затверджений наказом Мінфіну від 14.06.16 р. № 547.

Якщо алгоритм роботи РРО не дозволяє накопичувати у фіскальній пам’яті від’ємні суми розрахунків, можна реєструвати видачу коштів за допомогою операції «службова видача». А от операція «сторно» у цьому випадку заборонена.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 109.02

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі