Теми статей
Обрати теми

Держрегулювання цін на ліки: чергове оновлення

Децюра Сергій
Кабмін виклав у новій редакції Національний перелік основних лікарських засобів, до якого включені лікарські засоби, необхідні для забезпечення надання медичної допомоги населенню в закладах охорони здоров’я. Цей Перелік приведено у відповідність до Примірного переліку Всесвітньої організації охорони здоров’я основних лікарських засобів. Нагадаємо: лікарські засоби із цього Переліку безоплатно і на пільгових умовах відпускаються певним категоріям фізосіб за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.

Крім того, визначено, що державне регулювання ціноутворення на ліки не буде поширюватися:

• на закупівлю лікарських засобів закладами і установами охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів;

• на закупівлю лікарських засобів відповідно до угод, що укладаються МОЗ із спецорганізаціями, які здійснюють закупівлі;

• до 01.01.19 р. на ліки, держрегулювання яких відбувається в межах пілотного проекту по впровадженню держрегулювання цін на препарати інсуліну.

(Постанова Кабміну від 16.03.17 р. № 180, чинна з 01.07.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі