Теми статей
Обрати теми

Порядок ввезення/вивезення інвалюти

Децюра Сергій
Нацбанк підкоригував правила ввезення в Україну та вивезення за межі України готівки в іноземній інвалюті.

Відтепер, якщо суму, що перевищує 10 тис. євро, вивозить/ввозить:

• звичайна фізособа — резидент, то вона має письмово задекларувати митному органу суму готівки, що перевищує 10 тис. євро, і надати документи, що підтверджують зняття з рахунків у банках цієї суми, чи квитанції про валютно-обмінні операції;

• фізособа-резидент — працівник дипломатичної служби України має надати довідку закордонної дипломатичної установи України про суму виплаченої готівки на суму, що перевищує 10 тис. євро. Цю довідку підписують керівник та спеціаліст з фінансових питань закордонної дипломатичної установи України та скріплюють відбитком печатки цієї установи.

Строк дії таких документів становить 90 календарних днів починаючи з дня зняття готівки з рахунків у банках / дати видачі довідки про виплату готівки закордонною дипломатичною установою України.

(Постанова НБУ від 21.03.17 р. № 24, чинна з 23.03.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі