Як заповнити податкову накладну на компенсацію комунальних послуг при оренді

Які графи податкової накладної заповнюються в разі компенсації орендарем вартості комунальних послуг, електроенергії, прибирання і т. ін.?

Складовою госпдіяльності з нерухомим майном є:

• як придбання певних товарів та отримання низки послуг, пов’язаних з необхідністю утримання такого майна (теплова й електрична енергія, природний газ, послуги з водопостачання, водовідведення, охорони, інших супутніх товарів / послуг і т. ін., сплата податків, пов’язаних з нерухомим майном (земельний податок, орендна плата за землю, податок на нерухоме майно));

• так і перенесення вартості таких витрат на вартість готової продукції або послуг, у тому числі і формування на базі таких витрат розміру орендної плати за нерухоме майно.

У зв’язку з цим у вартість орендної плати за нерухоме майно орендар повинен включати суми відшкодування (компенсації) всіх елементів витрат, пов’язаних з послугами з надання майна в оренду.

Відшкодування витрат на оплату комунальних послуг і енергоносіїв, земельного податку, податку на нерухоме майно і т. ін. за своєю суттю є відшкодуванням (компенсацією) окремих елементів витрат, з яких складається вартість послуги з оренди майна. Відповідно відшкодування (компенсація) таких витрат є оплатою частини вартості послуги з оренди майна.

Враховуючи це, при складанні податкової накладної (ПН) на суму відшкодування орендарем вартості послуг, пов’язаних з утриманням і обслуговуванням орендованого майна (у тому числі компослуг і енергоносіїв, земельного податку, податку на нерухоме майно і т. ін.):

• у гр. 2 такої ПН слід указати «Послуги з оренди»;

• у гр. 3.3 — код послуги згідно з ДКПП;

• у гр. 4 вписати «послуга».

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі