Доходи/витрати «фізиків» — у новій Книзі обліку

Децюра Сергій, Біляєва Олена, Амброзяк Наталя
Наказ Мінфіну від 23.06.17 р. № 591 «Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу та Порядку ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу»

Наказом, що коментується, Мінфін затвердив нові:

• форму Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу (далі — Книга);

Порядок ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу.

Форма Книги зазнала кардинальних змін. Так, відтепер:

1) у Книзі будуть вказуватися дані про розмір не тільки отриманого загального річного доходу та сплаченого з нього податку, а й витрат, пов’язаних із правом на податкову знижку, та витрат за операціями з інвестиційними активами;

2) розширено інформацію, яку фізособа має вказати в Книзі про розмір отриманого річного доходу. Так, відтепер фізособа має не тільки вказувати у книзі дані осіб, які виплатили їй дохід, та розмір такого доходу, а й зазначати, чи включається сума такого доходу до оподатковуваного чи неоподатковуваного доходу;

3) у розділі, в якому зазначається інформація про витрати, пов’язані із правом на податкову знижку та за операціями з інвестиційними активами, фізособі доведеться вказувати дані осіб (юридичних та фізичних), яким здійснена виплата, що це за виплата (назва витрат), а також реквізити документа, який підтверджує понесені витрати та суму таких витрат.

Увага! До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податків витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера ще не опублікований.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі