Цукор отриманий від переробки буряку — сільгосппродукція аграрія

Децюра Сергій, Біляєва Олена, Амброзяк Наталя
Лист ДФСУ від 06.06.17 р. № 478/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Сільгосптоваровиробники, які отримують агродотацію, доволі часто продають продукцію не у натуральному вигляді, а після переробки. Тому у них виникає закономірне запитання: чи мають вони право включити до розрахунку 75 % сільгоспчастки (яка дає право на отримання дотації) вартість проданих продуктів переробки сільгосппродукції?

Відповідь надали податківці у листі, що коментується. Вони нагадали, що до розрахунку 75 % сільгоспчастки включається вартість сільськогосподарських товарів, поставлених аграрієм протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів.

При цьому сільгосптоварами вважаються товари, зазначені у групах 1 — 24 УКТ ЗЕД, якщо вони вирощуються (виготовляються, виробляються, переробляються) на власних або орендованих потужностях (площах) (п. 2.15 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» від 24.06.04 р. № 1877-IV).

Враховуючи це, податківці переконані, якщо аграрій реалізує цукор, вироблений із власновирощеного цукрового буряку, то вартість такого цукру потрапляє до сільськогосподарського доходу при розрахунку сільгоспчастки (графа 3 таблиці 2 додатка ДС9 до декларації з ПДВ). Справа в тому, що цукор належить до сільськогосподарських товарів, визначених у групах 1 — 24 УКТ ЗЕД (його код 1701 згідно з УКТ ЗЕД).

Звертаємо увагу: незважаючи на це, цукор не є дотаційним товаром. А отже, від реалізації цукру дотації ви не отримаєте.

Дотаційним товаром для виробників цукрових буряків є лише цукровий буряк у натуральному вигляді (не перероблений). Це підтверджує додаток до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 08.02.17 р. № 83.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі