Теми статей
Обрати теми

Новий Держреєстр РРО з переліком заборонених моделей

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Бобро Анатолій

Наказом, що коментується, ДФСУ затвердила нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій (далі — Держреєстр РРО). Його попередник, який був затверджений наказом ДФСУ від 14.12.16 р. № 1019 // «БТ», 2016, № 52, с. 7, втратив чинність.

Новий Держреєстр РРО відрізняється від попередника тим, що у розділі І (тут «прописані» апарати, дозволені до первинної реєстрації):

1) з’явилися нові моделі РРО:

• електронний контрольно-касовий реєстратор МАРІЯ-304Т3 з версією ПЗ 304Т3-3, що використовується у торгівлі, громадському харчуванні та сфері послуг;

• спеціалізовані електронні контрольно-касові апарати для автозаправних станцій (АЗС) № D-747 з версією ПЗ МХ 703.04 та № D-787 з версією ПЗ МХ 703.03, що використовують у торгівлі, громадському харчуванні, сфері послуг та на АЗС;

• автомати з продажу товарів (послуг) СЕА РВ-210, СЕА РВ-211, СЕА РВ-220, СЕА РВ-221, СЕА РВ-232, СЕА РВ-310, СЕА РВ-311, СЕА РВ-320, СЕА РВ-321, СЕА РВ-332 з версією ПЗ РВ 1.00, які застосовують у програмно-технічних комплексах самообслуговування.

Увага! Це перша модель РРО виключно для автоматів з продажу товарів*, яка оснащена фіскальною функцією і здатна передавати до органів ДФСУ інформацію про здійснені операції. Ще з 01.01.15 р. при продажу товарів через автомати суб’єкти господарювання мали використовувати апарати, які внесені до Держреєстру РРО і здатні передавати до контролюючого органу по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в фіскальній пам’яті такого РРО (п. 7 ст. 3 Закону про РРО). Але на той час таких апаратів не було. І от — перший екземпляр. Просимо любити і шанувати!

* Автомат з продажу товарів (послуг) — реєстратор розрахункових операцій, який в автоматичному режимі здійснює видачу (надання) за готівкові кошти або із застосуванням платіжних карток, жетонів тощо товарів (послуг) і забезпечує відповідний облік їх кількості та вартості і створює контрольну стрічку в електронному вигляді (ст. 1 Закону про РРО).

• спеціалізований електронний контрольно-касовий реєстратор операцій з купівлі-продажу іноземної валюти КСТ-В2 з версією ПЗ В2-1, що використовують виключно при здійсненні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти;

2) з’явилися нові версії ПЗ у:

• портативного електронного контрольно-касового апарата DATECS МР-01;

• електронних контрольно-касових реєстраторів МАРІЯ-304Т, МАРІЯ-304Т1, МАРІЯ-304Т2, DATECS FP, DATECS FP-T260, DATECS FP-T88, DATECS FP-320, DATECS FP-101 SMART та DATECS СМР-10М;

• вбудованого електронного контрольно-касового реєстратора LeoCAS-401U;

• спеціалізованих електронних контрольно-касових апаратів для автозаправних станцій АЗС POS Mini, АЗС POS Master, МАРІЯ-303А1, МАРІЯ-303А2, T&T POS (виконання T&T POS.21) та ND-74.

Залишився незмінним розділ II Держреєстру РРО, в якому перелічені моделі РРО, що не підлягають первинній реєстрації, але які можна використовувати у господарській діяльності до закінчення їх строку експлуатації.

Крім того, з’явився Перелік РРО, які виключені з Держреєстру РРО в 2016 — 2017 роках, експлуатація яких не дозволяється. В ньому наведено моделі РРО, які:

• не користувалися попитом на ринку України (до сьогодні не продано жодного екземпляра моделі РРО). А саме: мова йде про портативні електронні контрольно-касові апарати СОКІЛ-КТ40, СОКІЛ-КТ50 та СОКІЛ-КТ6О;

• не забезпечують передачу до ДФС копій розрахункових документів, а саме: MINI-500ME з версією ПЗ 56-08 з модемом UNS-SM12.03 GSM та МІНІ-500.01 АЗС з версією ПЗ 02.

Такі моделі РРО в розділах I та II Держреєстру РРО не згадуються, отже, їх не можна використовувати. Проте фіскали про всяк випадок вказали їх в окремому Переліку заборонених РРО.

Наказ діє з 17.02.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі