Теми статей
Обрати теми

Відпустка без збереження зарплати: коли нараховувати ЄСВ з мінімалки

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Бобро Анатолій

У листі, що коментується, податківці пояснили правила нарахування ЄСВ у випадку, коли працівник був у відпустці без збереження заробітної плати.

Контролери нагадали, що базою нарахування ЄСВ є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, та сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами ( ст. 7 Закону про ЄСВ).

Якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінзарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, то сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінзарплати, встановленої на такий місяць, та ставки ЄСВ (22 %).

Спираючись на це, податківці озвучили алгоритм нарахування ЄСВ у випадку, коли працівник був у відпустці без збереження зарплати. Вони вважають, що у випадку, коли:

• працівник підприємства перебуває частину календарного місяця у відпустці без збереження зарплати і його дохід у вигляді зарплати за відпрацьований час не перевищує розміру мінзарплати, то сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінзарплати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зарплата, та ставки ЄСВ;

• працівник перебуває у відпустці без збереження заробітної плати повний календарний місяць, — ЄСВ не нараховується, оскільки відсутня база для його нарахування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі