Теми статей
Обрати теми

Порядок призначення стипендій

Децюра Сергій
Затверджено новий Порядок отримання стипендій. Ним передбачена виплата двох видів стипендій академічної та соціальної.

Призначати стипендії і позбавляти їх буде стипендіальна комісія. Приймати такі рішення вона буде відповідно до рейтингу успішності, складеного на підставі об’єктивних і прозорих характеристик, прямих вимірювань навчальних досягнень претендентів з кожного навчального предмета і в який включаються всі студенти, що навчаються на певному факультеті на денній формі навчання на відповідному курсі та спеціальності.

У разі якщо стипендіат має право на призначення кількох академічних стипендій, виплачується одна стипендія найбільшого розміру, якщо інше не передбачено законодавством.

Перед початком підбиття підсумків кожного семестрового контролю вчена рада визначає однаковий для всіх факультетів, курсів та спеціальностей ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами такого семестрового контролю. Цей показник встановлюється в діапазоні 40 — 45 % фактичної кількості студентів денної форми навчання.

(Постанова КМУ від 28.12.16 р. № 1050, чинна з 01.01.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі