Теми статей
Обрати теми

Уточнення робочого часу і доплата до МЗП

Синько Неля, начальник відділу оплати праці в позабюджетній сфері Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики
Чи зменшується зарплата поточного місяця на суму сторнованої зарплати за минулий місяць для цілей розрахунку доплати до рівня МЗП?

Ні, коригування зарплати за минулий місяць у зв’язку з хворобою працівника, що проводиться в поточному місяці, не повинне впливати на розмір суми доплати до МЗП за поточний місяць.

Це випливає з того, що доплата до МЗП за поточний місяць розраховується виходячи із зарплати, що нарахована працівнику за відпрацьовану норму праці поточного місяця. Сума сторнованої зарплати за минулий місяць до виконання норми праці поточного місяця не має жодного стосунку.

Отже, сума коригування зарплати за минулий місяць у зв’язку з хворобою працівника не включається до суми зарплати за відпрацьовану норму праці поточного місяця з метою визначення доплати до МЗП.

Її слід віднести до зарплати працівника за минулий місяць для цілей визначення суми доплати до МЗП за минулий місяць.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі