Теми статей
Обрати теми

Декларацію з акцизного податку підлаштували під діючі норми ПКУ

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Павленко Олексій

Наказом, що коментується, Мінфін уніс зміни до форми декларації з акцизного податку (АП). Ці зміни спрямовані на приведення форми декларації у відповідність до норм діючого на сьогодні законодавства. Розглянемо найактуальніші нововведення.

Тютюнова сировина. З 01.01.17 р. об’єктами обкладення АП стали операції з ввезення на митну територію України та реалізацію тютюнової сировини тютюново-ферментаційними заводами ( п.п. 213.3.13 ПКУ).

Але в декларації не було місця для відображення таких операцій. Тепер з’явився відповідний рядок Б7 розділу Б.

Зупинення дії пільг. З початку 2017 року зупинено дію звільнень від оподаткування АП, передбачених п.п. 213.2 і 213.3 та ст. 225 і 229 ПКУ, якщо платник податків знаходиться (проживає) та/або здійснює діяльність на тимчасово окупованій території. У зв’язку з цим у розділі В з’явився новий рядок В17 для АП суб’єктів господарювання, які втратили право на пільгу.

Після цих нововведень розраховувати податкові зобов’язання платникам АП доведеться в новому рядку В18.

Роздрібний акциз за пальне. З початку 2017 року скасовано роздрібний акциз на пальне. А тому відтепер розділ ІІ додатку 6 (в ньому раніше розрахували зобов’язання за такий вид АП) будуть використовувати лише при виправленні помилок, допущених у звітності за податкові періоди до 01.01.17 р.

Узагальнення даних. Відтепер у рядку А10 розділу А та у рядку Б8 розділу Б не потрібно вказувати узагальнені дані про нарахований розмір АП. Отже, щоб визначити розмір нарахованого податку, який раніше вказували в цих рядках, вам доведеться підсумовувати дані рядків А10.1, А10.2 та Б8.1, Б8.2 відповідно.

Наказ, що коментується, чинний з дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі