Теми статей
Обрати теми

Комплексні перевірки у сфері госпдіяльності: затверджено Порядок їх здійснення

Кравченко Дар’я, Децюра Сергій, Павленко Олексій

Нагадаємо, що 03.11.16 року було внесено зміни до Закону України від 05.04.07 р. № 877-V. Ними встановлено, що у випадку якщо суб’єкт господарювання включений до планів перевірки одночасно кількох органів державного нагляду, то перевіряти його будуть комплексно. Тобто одночасно всі органи держнагляду. Порядок здійснення таких комплексних заходів Кабмін затвердив постановою, що коментується.

Відповідно до цього Порядку комплексні перевірки проводитимуться відповідно до плану, затвердженого наказом Держрегуляторної служби. Цей план оприлюднюється на її офіційному веб-сайті (http://www.dkrp.gov.ua/) не пізніше 15 листопада року, що передує плановому.

У загальному випадку строк проведення таких перевірок не перевищить 10 робочих днів. Для суб’єктів мікро- чи малого підприємництва — 5 робочих днів.

Контролери зобов’язані пред’явити керівнику оригінали:

1) посвідчення (направлення), у якому буде вказано, які органи ідуть на перевірку, а також її предмет. Копію цього посвідчення вони мають надати представнику суб’єкта господарювання;

2) службове посвідчення, що засвідчує посадову особу.

За результатами перевірки кожний орган, який здійснював перевірку, окремо складає акти у двох примірниках. Один із них вручається (або надсилається в разі відмови про його отримання) суб’єкту господарювання в останній день перевірки, а другий буде зберігатися в органі, що здійснював перевірку.

Якщо представник суб’єкта господарювання не погоджується з актом, він підписує його із зауваженнями. У разі відмови від підписання акта посадова особа, яка його склала, уносить до акта запис про таку відмову.

Постанова, що коментується, чинна з 26.05.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі