Теми статей
Обрати теми

Комісія з реєстрації податкових накладних

Децюра Сергій
Мінфін затвердив Порядок роботи комісії ДФСУ, яка прийматиме рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації.

Така Комісія складається з голови, заступника голови, секретаря та не менше ніж 7 членів. Усі вони є посадовими особами ДФС.

Рішення про реєстрацію чи відмову у реєстрації Комісія буде приймати шляхом голосування простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів голос голови Комісії є вирішальним.

Щоб прийняти рішення, Комісія буде не тільки розглядати письмові пояснення та/або копії документів, подані платником податків, та висновок контролюючого органу, а й перевіряти подані копії документів на їх достовірність шляхом звіряння даних.

Прийняте рішення про реєстрацію чи заборону реєстрації накладних:

• у день прийняття буде вноситись до ЄРПН;

• надсилається платнику ПДВ протягом 5 робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та документів для отримання дозволу на реєстрацію.

Увага! Мінфін затвердив лише внутрішній алгоритм роботи Комісії. Порядок її взаємодії із структурними підрозділами та головними управліннями ДФС мають затвердити головні податківці.

(Наказ Мінфіну від 13.06.17 р. № 566, діє з 20.06.17 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі