Теми статей
Обрати теми

«Алкогольна» ліцензія для корпоративу не потрібна

Чи потрібно юрособі придбавати ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями в разі проведення корпоративних заходів для співробітників та/або партнерів?

Дійсно, роздрібна торгівля алкогольними напоями (окрім столових вин) може здійснюватися суб’єктами господарювання, у тому числі її виробниками, тільки за наявності в них ліцензій ( ст. 15 Закону № 481*).

* Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-ВP.

Проте до роздрібної торгівлі належить, зокрема, діяльність з продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків ( ст. 1 Закону № 481).

Згідно ж із п.п. 14.1.202 ПКУ продаж (реалізація) товарів — це будь-які операції, здійснювані згідно з договорами купівлі-продажу, міни, постачання й іншими господарськими, ЦП-договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за плату, а також операції з безкоштовного надання товарів.

Враховуючи те, що юрособа придбаває алкогольні напої для власного споживання, а не для подальшої реалізації (тобто є кінцевим споживачем), отримання «алкогольної» ліцензії в разі проведення корпоративних заходів для співробітників та/або партнерів не передбачено.

Увага! Факт проведення корпоративних заходів необхідно підтвердити документально і відобразити в первинних документах.

Обережно! Роздачу алкоголю у ході рекламних акцій контролери вважають продажем і вимагають ліцензію. Тому краще отримати індивідуальну консультацію.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 115.03

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі