Теми статей
Обрати теми

Відкриваємо рахунки в банках та проводимо безготівкові операції за новими правилами

Кравченко Дар’я, Біляєва Олена, Децюра Сергій, Белєвцова Людмила
Постанова Нацбанку від 25.10.17 р. № 106 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України»

Постановою, що коментується, Нацбанк підкоригував правила відкриття рахунків у банках та порядок здійснення безготівкових розрахунків.

1. Удосконалено правила укладання договору на відкриття банківського рахунку та договору банківського вкладу. Такі договори можна укладати також в електронній формі, зокрема шляхом приєднання клієнта до публічної пропозиції укладення договору.

2. Скасовано обов’язок використовувати печатки при здійсненні банківських операцій. Зокрема, дозволено складати розрахункові документи, відкривати, використовувати та закривати рахунки без використання печатки.

3. Спрощено процедуру відкриття поточного рахунку для формування (статутного або складеного капіталу, пайового або неподільного фонду). Щоб відкрити такий рахунок, не потрібно подавати картку із зразками підписів і відбитка печатки.

4. Змінено правила використання поточних рахунків, відкритих в іноземній валюті. Тепер на такі рахунки можна зараховувати повернуті працівником на підставі відповідного звіту невикористані залишки інвалюти, отримані для забезпечення витрат на відрядження за кордон. Раніше таку валюту слід було відразу продати і зараховувати на поточний рахунок уже гривні.

5. Надано право клієнтам, які вже мають рахунки в банку, на відкриття наступних рахунків у цьому банку без особистої присутності, шляхом подання документів за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем.

Постанова, що коментується, чинна з 31.10.17 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі