Теми статей
Обрати теми

Чи подавати фінзвітність при уточненні податку на прибуток

Чи необхідно подавати разом з уточнюючою податковою декларацією з податку на прибуток підприємств (у тому числі за 2014 — 2016 роки) фінансову звітність та проставляти позначку про одночасне її подання, якщо показники фінансової звітності, що була подана, не підлягають (підлягають) виправленню, та яким чином здійснюється таке подання?

Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (п. 46.2 ПКУ). Вона є додатком до податкової декларації з податку на прибуток та її невід’ємною частиною.

Враховую це, податківці вважають, що у разі виправлення помилок, допущених у декларації з податку на прибуток, шляхом подання уточнюючої декларації (у тому числі за 2014 — 2016 роки) платник податку може не подавати фінзвітність повторно за умови, що показники фінзвітності, яка була подана з декларацією за відповідні звітні періоди, не підлягають виправленню.

У разі виявлення помилок у самій фінзвітності (у тому числі за 2014 — 2016 роки), яка є додатком ФЗ до декларації, платник податків повинен подати разом з уточнюючою декларацією виправлену фінзвітність.

При поданні уточнюючої декларації у таблиці «Наявність додатків» проставляється позначка про подання додатка ФЗ до декларації та зазначаються відомості про форми фінзвітності, які були подані/подаються до органу ДФС. Оскільки форма декларації містить обов’язкові для заповнення позначки щодо наявності поданих до декларації додатків — форм фінзвітності, то декларація подається після подання фінзвітності.

Виправлену фінзвітність платник податків може подати в паперовій формі до контролюючого органу за основним місцем обліку із супровідним листом.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 102.23.02

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі