Теми статей
Обрати теми

Роздрібна торгівля вином: чи потрібно вносити відомості в Реєстр місць зберігання алкоголю

Чи потрібно суб’єктові господарювання, що здійснює роздрібну торгівлю виключно винами столовими, вносити в Єдиний державний реєстр місць зберігання відомості про приміщення, в яких такий суб’єкт здійснює зберігання вин столових, у тому числі якщо місця зберігання розташовані поза місцем здійснення торгівлі?

Місце зберігання — місце, яке використовується для зберігання спирту, або приміщення, використовуване для зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, відомості про місцезнаходження якого внесені в Єдиний держреєстр місць зберігання (ст. 1 Закону № 481*).

* Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-ВР.

Проте суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, вносять в Єдиний реєстр тільки ті місця зберігання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, які розташовані за іншою адресою, ніж місце здійснення торгівлі (ст. 15 Закону № 481).

При цьому слід ураховувати, що дія Закону № 481 не поширюється на роздрібну торгівлю винами столовими (окрім випадків, передбачених самим Законом № 481).

Більше того, роздрібна торгівля столовими винами може здійснюватися суб’єктами господарювання без наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями (ст. 15 Закону № 481).

Отже, суб’єкт господарювання, що здійснює роздрібну торгівлю виключно винами столовими, має право не вносити в Єдиний реєстр відомості про приміщення, в яких такий суб’єкт здійснює зберігання вин столових, у тому числі якщо місця зберігання розташовані поза місцем здійснення торгівлі.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 115.05

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі